Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nOvel laGi !!



haLuuuuuu !!!
hahahhahahahah
hari ini 18 ogos 2011 bersamaan dgn 18 ramadhan
satu ary ak pusing2 kb ,,
parkson lagi kBmoL lagi .. huh.
penat siot ...
(mukadimahluuuu )hahhaha ..
cuba teka .. kalu naek kB mol mane ak sUka p ???
haaaaa .. cinilaaaa .. tadaaaaaaaaaaaaaa



n aku jumpe ini ..


haaaaaa ..
sebenarnye last week ag ak nak beli novel ni ,, tapi bajet kurenglaaa .
last2 ary nieyh dapat gak ak beli
dari sinopsis asenye novel nieyh lucu ala2 romantis g2 ,, hahhaha ..

Jom baca sInopsis :;


Tak sesuai bekerja di Pizza Hut, Aryana masuk McDonald’s. Tak sesuai di McDonald’s dia pergi pulak ke Jaya Jusco. Sudahnya setiap tempat tu pun paling-paling lama pengalaman yang berjaya dikutip adalah selama dua bulan sahaja. Bukannya dia koman sangat. Lulusan universiti tu… tetapi nasib tidak menyebelahinya terutama sekali ketika sesi temu duga pegawai kerajaan.

Berkat ‘kabel’ mak ngahnya di Wisma Alam, Aryana akhirnya berjaya menjawat jawatan setiausaha di situ. Sangkanya dia bekerja dengan Datuk Maarof, rupa-rupanya dia adalah setiausaha kepada Ilham Irfan, anak Datuk Maarof. Pulak tu, Ilham merupakan kasanova yang punya ‘stok’ edisi model keliling pinggang.
Selain menjalankan tugas rasmi seorang setiausaha, Aryana juga dikehendaki menjalankan tugas ‘tak rasmi’ seorang setiausaha. Kena cover line untuk bosnya setiap kali bosnya mengular, juga ketika teman-teman wanita bosnya merajuk, perlu dipujuk dan sebagainya. Setiap arahan bosnya wajib dijawab dengan:- Yes, boss! Pening kepala Aryana meladeni setiap kerenah bosnya itu. Tetapi, boleh pula Aryana bertahan dengan sikap bosnya itu, hinggakan mereka semakin rapat.

Hati dan perasaan… siapalah yang dapat mengawalnya…. Dalam diam, Aryana telah jatuh hati dengan bosnya tetapi dipendamkan sahaja. Dia sendirian makan hati dengan sikap hidung belang bosnya itu.

Dan bila Aryana tiada di sisi, Ilham mula terasa kehilangan. Tatkala dia sedar bahawa dia memerlukan Aryana lebih daripada seorang bos memerlukan setiausaha, dia terpaksa pula berdepan dengan mantan mat rempit di kampung Aryana yang kini sudah bertukar menjadi tauke bengkel dan kolam ikan keli.

Berjayakah Ilham menambat hati Aryana yang sedia terluka dengan sikapnya yang hidung belang itu? Bagaimana pula dengan Aryana? Siapakah yang menjadi pilihan hatinya? Bosnya ataupun mat rempit otai yang telah berubah menjadi ikon belia berjaya di kampungnya itu?

P/s :: sayang wes sero nop baco .. hahha

........................................

5 comments:

ezzu said...

bace sinopsis mcm best jer novel nie...tp kalu ezzu bace novel comfirm x abis punye...sekerat jalan jer...hehhe

misZ eEhan said...

hahahah ... ntah2 macm sebaris terus zzzzzzzzzzzzzzzzzz !!!

ShErA said...

salam kenal...

wah... sinopsis pun dah best... nak beli la macam tu... shera pun minat novel2 ni...

misZ eEhan said...

hehehhe ...

Azlina ishAk said...

waa! de geng..;),peminat novel gak..currently bace novel by siti rosmizah=)